Tre de tutto Restaurant / STUDIOTAMAT – ArchDaily

Restaurant News

Tre de tutto Restaurant / STUDIOTAMAT

  • <?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″??????>
  • AreaArea of this architecture project Area: 
    120 m²
  • <?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″??????>YearCompletion year of this architecture project
    Year: 

    2021

  • <?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″??????>PhotographsPhotographs:  Seven H. Zhang
  • <?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″??????>ManufacturersBrands with products used in this architecture project
© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang

Text description provided by the architects. In the heart of Garbatella, STUDIOTAMAT transforms a historic neighbourhood bakery abandoned for years, postcode. in the capital’s trendy new Tre de tutto, whose name echoes the connection with the Roman tradition, with its three generous full-height custom designed arched windows, overlooks a square full of details and moldings made of modest materials, typical of the Roman Baroque — the style that embellishes the social housing typical of the area built in the 1920s. Here, under the arch adjacent to the restaurant, Nanni Moretti zipped through on a Vespa in his movie “Caro Diario” (“Dear Diary”). At the entrance, another tribute to the neighbourhood: “How beautiful Garbatella is!” reads a neon sign, inviting visitors and locals to enter.

© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang

Arranged on two levels to accommodate the natural inclination of the ground, Tre de tutto has a ground floor with a triangular layout, and a large central cruciform pillar that divides the spaces. Reserved for breakfasts and aperitifs, with a lounge area dedicated to vinyl records, this room is dominated by a macro-counter covered with only two large slabs.

© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang

The walls, above a 1.50 m high majolica cladding, have not been treated, but have a transparent protective layer, and have been otherwise left in their original state, to exhibit the passage of time,  featuring holes and traces of old systems, with writings and drawings prior to the renovation. The floor has been replaced by poured concrete finished in transparent resin, for a discreet and minimally invasive result.

© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang

The preexisting neutral shades are contrasted by a dynamic palette of colours, studied together with the Color Consultant Sabina Guidotti. The wall cladding in deep blue majolica with contrasting brick-colored joints, fuses with the orange plum and bluette veins of the counter, while the recycled iron chairs in yellow and flesh-pink complement the leather colour of the benches covered with a nautical technical fabric and with the tables, also in recycled iron, equipped with coloured wood tops, rolled ad-hoc with soft decorations.

© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang

On the lower floor, which houses two dining rooms, the restaurant’s kitchen, services and the warehouses, light blue walls alternate with walls covered with Grid wallpaper by Texturae. The connection with the upper level is completed by a salmon-colored staircase-tunnel with portholes. An independent entrance, on the other hand, allows access to the restaurant directly from the street, thanks to a single bright yellow ramp, with a highly geometric iron structure, padded with micro-perforated sheet metal panels.

© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang
Floor plan
Floor plan
© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang

Rough interiors and welcoming atmospheres designed by STUDIOTAMAT, make Tre de tutto an original hybrid between a refined restaurant and a local bar, which cleverly mixes popular spirit and refined details.

© Seven H. Zhang
© Seven H. Zhang

Source: Thanks https://www.archdaily.com/957952/tre-de-tutto-restaurant-studiotamat